Saturday, June 29, 2013

Din roadele gradinii....

În dimineața asta m-am dus în grădină să caut câteva legume pentru a le găti cu carne de pui. Am găsit tot ce conține acest frumos coș. Sunt deja mari și caisele. Astăzi este o zi frumoasă cu soare și nu este foarte cald. Bineînțeles, mi-am luat aparatul după mine și am făcut mai multe fotografii.

Iată câteva:












Sunday, June 23, 2013

O zi torida de vara.....

Vara a venit în forță și la aceste temperaturi de 31-33 grade se stă bine la umbră. Vișinele sunt bune de dulceață deja, zmeura este coaptă și emană un parfum îmbietor, înfloresc alte flori de câmp și albinele zboară de colo-colo și se bucură de culori și de nectar.
Postez ultimele fotografii realizate









Friday, June 21, 2013

Aventurile lui Romeo...

Astăzi am surprins această mica insectă care se urca pe crinul portocaliu care abia a înflorit. Era tare vesel în aceasta hainuță a sa, roșie, și eu l-am numit Romeo. Ei bine, Romeo a făcut un adevărat maraton în sus și în jos pe tulpina crinului, iar apoi a văzut că cel mai bine stă în cupa florii, acolo unde punctele negre de pe petale îi țineau companie. Crinul pare o orhidee, și se bucură de razele soarelui care la această oră sunt foarte plăcute.

Postez fotografiile zilei:








Thursday, June 20, 2013

Iunie prin fotografii...

Pasiunea fotografiei m-a prins, nici nu mai știu când trece timpul. Deși fotografiez o floare de mai multe ori, totuși fiecare fotografie este altfel. Lumina se schimbă, iar în fotografie lumina este esențială. De exemplu, fotografiile făcute la apusul soarelui au ceva magic, uneori par ireale.
Fotografiez tot ce este în jurul meu, iar luna iunie oferă multe subiecte. Încerc să fac și fotografii alb negru, trebuie să recunosc că nu sunt deloc ușor de făcut. Încă mai am de învățat.


Postez unele dintre ultimele fotografii:









Thursday, June 13, 2013

Maci si flori de camp....

Câmpul este acum o încântare pentru ochi. Macii au fost dintotdeauna pasiunea mea... anul acesta am descoperit un mac roz, superb, pe care nu-l cunoșteam. Se numește Papaver rhoeas “Mother of Pearl” și are câteva nuanțe de roz fantastice. Cred că am rămas vreo 20 de minute ca să fac fotografii celor 4 maci roz pe care i-am găsit. Am găsit și flori de trifoi și multe albine. Macii roșii sunt din abundență, cei numiți Papaver rhoeas, și erau ciufuliți de vânt, cu rochițele lor cu volane sau simple, înclinați în fața soarelui sau stând drepți și bucurându-se de căldura lui. Nuanțele de portocaliu sau roșu mai închis sau chiar altă nuanță de roz sunt prezente peste tot, parca niciunul nu este la fel cu celălalt. Macul care are pete negre în centru se numește Papaver dubium, cel cu multe petale se numește Papaver oriental Olympia. După o ora de lucru, am descărcat pe computer în jur de 400 de fotografii, dintre care desigur și fotografii ratate. Și m-am întors acasă cu sufletul plin de soare...
Alte flori care se văd în aceasta galerie fotografică sunt: flori de tătăneasă (Symphytum officinale), cele în forma de clopoțel, flori de trifoi roșu (Trifolium pratense) și trifoi alb (Trifolium repens), salvia salbatică sau jaleșul (Salvia officinalis), flori de păpădie (Taraxacum officinale), flori de mușețel (Matricaria recutita), flori de mărar (Anethum graveolens), floare de hortensie (Hydragea), flori de gura leului sălbatic, flori de stejărel (Veronica chamaedrys), flori de levănțică înca în stadiul de boboc, flori de crin portocaliu (lilium croceum) și alte două – trei tipuri pe care nu le cunosc.


Aceste fotografii sunt realizate cu un aparat Panasonic Lumix DMC-FZ28.


Mother of pearl


salvia salbatică sau jaleș și gura leului sălbatic

crin portocaliu (dreapta sus) și floare de levănțică (stânga jos)




flori de tătăneasă (stânga)

Mac Mother of pearl
floare de stejărel (dreapta sus)

floare de trifoi alb și roșu
flori de mușețel (stânga jos) și floare de mărar (dreapta sus)


Monday, June 10, 2013

Fotografii macro...

 Nu credeam că fotografia o să mă fascineze atât de mult, încât să îmi atârn de gât de dimineață aparatul de fotografiat și să fac fotografii oriunde mă aflu. Detaliile m-au interesat întotdeauna, însă nu am avut un aparat atât de performant încât să văd aceste detalii și imortalizate. M-a amuzat să văd că, odată ce am descărcat fotografiile pe computer, am descoperit detalii pe care nu le-am văzut atunci când am făcut fotografia, de exemplu: albine, muște și alte insecte. Este uimitor să vezi prin intermediul fotografiei lucruri pe care cu ochiul liber le observi mai greu.
Fotografia mă definește, fiecare vede altceva în jurul său. Eu fotografiez ce mă interesează mai mult. Cineva m-a întrebat zilele astea: și ce faci cu aceste fotografii? Am zâmbit și i-am răspuns: le păstrez. Sunt ale mele, le-am făcut eu și mă voi uita mereu cu plăcere la ele.
Postez câteva din multele fotografii făcute: